Beeld voor beeld met zorg

 
 

Meer dan 30 jaar ben ik werkzaam als fotograaf. Mijn eerste ervaring met fotografie was toen ik op achtjarige leeftijd van mijn ouders een boxcamera kreeg om foto’s te maken tijdens een schoolreisje. Toen al ontstond de verwondering dat je een herinnering op beeld kon vastleggen. Mijn eerste “modellen” waren uiteraard mijn vriendjes.

Op 13-jarige leeftijd kreeg ik de Leica IIIf van mijn vader. Na zijn overlijden vond mijn moeder het namelijk tijd om deze camera door te geven. Toen begon pas ècht mijn fascinatie voor fotografie. Zo’n boeiend brokje techniek met al die knopjes. De camera als tijdmachine, als notitieboek voor beelden. Al snel kocht ik van het geld dat ik met vakantiebaantjes had verdiend mijn eerste vergroter, kreeg ik van mijn oom les in zwartwit ontwikkelen en afdrukken en was de camera m’n vaste begeleider door het leven.


Direct na mijn opleiding fotografie ben ik in 1980 gaan werken als professioneel fotograaf . De eerste 18 jaar in loondienst van een fotografisch bedrijf waar ik alle facetten van dit mooie vak heb geleerd. Aansluitend ben ik in 1998 als zelfstandig fotograaf begonnen in Almelo en heb ik gefotografeerd voor diverse bedrijven, gemeentes en reclamebureaus. Na een jaar reizen in 2011 heb ik me gevestigd in Naarden. Mijn ruime ervaring in diverse takken van fotografie heeft mij gemaakt tot een multifunctioneel inzetbare professional met de nadruk op de mens in het algemeen. De mens die werkt, leeft, beleeft, geniet, ervaart, liefheeft en passies en ambitie tot uitdrukking brengt. Maar ook licht, vorm en sfeer inspireert me. De essentie vastleggen van een stilleven of een landschap. Maar mijn grootste inspiratie vind ik in de mens.


Arthur Riet

Over mij